iOS 8 | iSquare

iOS 8

Επαναστατικό για τους προγραμματιστές. Μαγευτικό για όλους τους άλλους.

Το iOS 8 είναι η σημαντικότερη έκδοση λειτουργικού, που λανσαρίστηκε ποτέ - ειδικά για τους προγραμματιστές αλλά και για όλους εμάς. Η Apple έθεσε ως στόχο, να δημιουργήσει μια πιο “φυσική” εμπειρία για το χρήστη. Η κάθε αναβάθμιση έχει ένα σκοπό: κάθε νέο στοιχείο να αποτελεί ένα νέο χαρακτηριστικό και η κάθε λειτουργία να γίνει ακόμα πιο πρακτική και πιο αποτελεσματική. Όλα αυτά μαζί, συντελούν στο να έχει ο χρήστης μια ακόμη καλύτερη εμπειρία, που αρχικά τον ξαφνιάζει ευχάριστα, ενώ στην πορεία, του γίνεται εντελώς απαραίτητη, πριν καλά-καλά το καταλάβει.
Αλλά τι είναι αυτό που κάνει το iOS 8, το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές στον κόσμο;
Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Οι καινοτομίες. Είναι το γεγονός ότι τώρα μπορείς να δεις και να επεξεργαστείς και να οργανώσεις κάθε φωτογραφία που βγάζεις, σε όλες τις συσκευές σου. Το ότι τώρα μπορείς να προσθέσεις τη φωνή σου απευθείας σε ένα γραπτό μήνυμα. Και ότι οι εφαρμογές που αφορούν την υγεία (Health App) και την καλή φυσική σου κατάσταση (Fitness App), μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους, με τον εκπαιδευτή σου, αλλά ακόμα και με το γιατρό σου.

Η Apple παρέχει επίσης στους προγραμματιστές βαθύτερη πρόσβαση στον κώδικα και περισσότερα εργαλεία. Έτσι μερικά από τα πιο καταπληκτικά χαρακτηριστικά του iOS 8, θα δημιουργηθούν… από εδώ και στο εξής. Θα υπάρχουν νέες επιλογές όσον αφορά το πληκτρολόγιο και ακόμα περισσότεροι τρόποι για να μοιραστεί κανείς το περιεχόμενό του. Έτσι θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιείς το iCloud και το Touch ID με τρόπους που δεν είχες κάνει μέχρι τώρα.
Κάθε φωτογραφία που τραβάς. Τώρα, σε όλες τις συσκευές σου.
Κάθε φωτογραφία, κάθε επεξεργασία, κάθε άλμπουμ τώρα “ζει" στο iCloud Photo Library σου, κάνοντάς την προσβάσιμη εύκολα ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευές σου, αυτόματα. Η νέα εφαρμογή "Φωτογραφίες" καθιστά πιο απλό από ποτέ να βρεις και να ανακαλύψεις ξανά τις αγαπημένες σου φωτογραφίες. Και ακόμα μπορείς να κάνεις κάθε πλάνο να φαίνεται ακόμα καλύτερο αμέσως, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά νέα εργαλεία επεξεργασίας.
Στην πραγματικότητα LOL (laugh out loud).
Τώρα η εφαρμογή “Μηνύματα” σου επιτρέπει να επικοινωνήσεις με τους φίλους και την οικογένεια σου, όπως ποτέ πριν. Πρόσθεσε απλά με ένα άγγιγμα τη φωνή σου, σε κάθε συνομιλία. Στείλε ένα βίντεο τη στιγμή που το βλέπεις. Και επιπλέον εύκολα μοιράσου την τοποθεσία σου ώστε να ενημερώσεις για το που βρίσκεσαι, όπου και αν βρίσκεσαι.


Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά στην εμπειρία. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που το κάνουν μεγαλειώδες.
Στο iOS 8, θα βρείτε ένα νέο βολικό τρόπο για να ανταποκριθείς στις Kοινοποιήσεις. Οι χρήσιμες συντομεύσεις για αυτούς που μιλάς περισσότερο. Με επιπλέον χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χρόνου για τη διαχείριση των e-mail σου. Όλα αυτά κάνουν την εμπειρία χρήσης του iPhone, iPad ή iPod touch σου, ακόμα καλύτερη.
Έξυπνο πληκτρολόγιο.
To iOS 8 καθιστά πιο εύκολη την πληκτρολόγηση, προτείνοντας κατάλληλες λέξεις, σύμφωνα με τα συμφραζόμενα για να ολοκληρώσεις τις προτάσεις σου. Αναγνωρίζει ακόμα και σε ποιους πληκτρολογείς, αν είσαι στην εφαρμογή Mail ή Μηνύματα. και αυτό γιατί το ύφος σου σε ένα email μπορεί να είναι διαφορετικό από το ύφος σου σε ένα γραπτό μήνυμα.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό το να μοιράζεσαι με την οικογένειά σου. Τώρα, μοιράζεσαι όλο σου το περιεχόμενο.
Με το Family Sharing μπορείς να μοιράζεσαι με έως και έξι άτομα της οικογένειάς σου, αρχεία από το iTunes, το iBooks ακόμα και αγορές από το App Store. Όταν κάποιος από την οικογένειά σου αγοράζει ένα τραγούδι, μια ταινία ή ένα app, το μοιράζεστε όλοι. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο εύκολο πλέον να μοιράζεσαι φωτογραφίες, ένα οικογενειακό ημερολόγιο, τοποθεσίες και πολλά άλλα.


Οποιοδήποτε είδος αρχείου. Σε όλες σου τις συσκευές.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς τώρα να δουλεύεις οποιοδήποτε αρχείο σου, παντού. Αυτό περιλαμβάνει παρουσιάσεις, PDFs, εικόνες και πολλά περισσότερα, απευθείας από το iCloud. Σε οποιαδήποτε συσκευή κι αν χρησιμοποιείς, συμπεριλαμβανομένου του Mac και του PC.
Ένας εντελώς νέος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες που συλλέγεις για την υγεία σου και το fitness.
Η παρακολούθηση των καθημερινών σου δραστηριοτήτων, των καρδιακών σου παλμών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή (app) διαθέτεις για την υγεία και την καλή φυσική σου κατάσταση είναι τώρα πολύ απλή, αφού οι εφαρμογές πλέον “μιλάνε” μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά για σένα.
Συνδεδεμένα όπως ποτέ άλλοτε.
Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα για όσους διαθέτουν πολλαπλές Apple συσκευές. Τώρα μπορείς να αρχίσεις ένα email σε μία συσκευή σου και απρόσκοπτα να συνεχίσεις να το γράφεις σε μία άλλη. Οι iPhone χρήστες επίσης, μπορούν πλέον να απαντούν τηλεφωνήματα στο Mac ή στο iPad, ακόμα και να στέλνουν SMS μηνύματα από οποιαδήποτε από αυτές συσκευές.
Πιο “φωτεινό” από ποτέ.
Μερικές φορές ψάχνεις για μία επαφή σου ή για μία εφαρμογή (app). Άλλες φορές ψάχνεις για απαντήσεις. Το Spotlight τώρα σου δίνει προτεινόμενα θέματα από Wikipedia, κοντινές τοποθεσίες, θέματα της επικαιρότητας και πολλά ακόμα. Επιπλέον, είναι τόσο έξυπνο, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει περιεχόμενο και τοποθεσίες, ώστε να σου δίνει την πιο σχετική πληροφορία.


Περίμενε να δεις ποια νέα εφαρμογή οι προγραμματιστές θα ετοιμάσουν τώρα.
Το iOS 8 αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακοίνωση για τους προγραμματιστές μετά την ανακοίνωση του App Store. Η Apple τους δίνει νέα εργαλεία για να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τα app τους, ανοίγοντάς τους νέες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτούν το iCloud, το Touch ID και πολλά ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα δεις εκπληκτικές νέες εφαρμογές με δυνατότητες που δεν υπήρχαν παλιότερα.