«Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και «iPad Education Event» από την iSquare | iSquare

«Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και «iPad Education Event» από την iSquare

Ημ/νια Δημοσίευσης: 
11 Μαι 2018

Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτομία στην Εκπαίδευση»  το συνέδριο «iPad Education Event» που διοργάνωσε η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, την Πέμπτη 10 Μαΐου, στην Αθήνα. Το συνέδριο ήταν προσανατολισμένο στο χώρο της Εκπαίδευσης και στόχος του ήταν να παρουσιάσει τις καινοτομίες στη μάθηση και στη διδασκαλία αξιοποιώντας τις τεχνολογίες και τα μοναδικά προϊόντα της Apple.

Το συνέδριο άνοιξε ο εισηγητής της iSquare και υπεύθυνος για τον τομέα της Εκπαίδευσης, Γιώργος Μπόνης, με την εισαγωγική του ομιλία, η οποία αφορούσε στις νέες ευκαιρίες μάθησης που προσφέρει το iPad, ενώ παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα: «iPad 1:1 στη σχολική τάξη – Αξιολογώντας τη μαθησιακή εμπειρία».

Οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο κ. Michael Pazinas και η κα Jenni Robertson, οι οποίοι συγκέντρωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ως Apple Professional Learning Specialist, ο κ. Pazinas εστίασε στις νέες τάσεις αξιοποίησης της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση και τις καινούργιες εφαρμογές και πλατφόρμες της Apple. Στη συνέχεια, η κα Robertson, Apple Distinguished Educator από το Εδιμβούργο, μετέφερε στο κοινό τη μοναδική εμπειρία της για το πρόγραμμα iPad 1:1 στο σχολείο της ως υπεύθυνη ψηφιακής εκπαίδευσης.

Το συνέδριο έδωσε, επιπλέον, την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους  να συμμετέχουν σε διαδραστικά Hands-on iPad Workshops , με τις εξής ενδιαφέρουσες θεματικές: «Ολιστική Προσέγγιση στη Μάθηση», «Creativity Workshop», «Productivity Workshop» καθώς και «Get started with Coding – Basic Concepts».

Οι συμμετέχοντες είδαν στην πράξη πώς η Apple βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να «ξετυλίγουν» τη δημιουργικότητα των μαθητών τους με καινοτόμα προϊόντα, όπως το iPad και το Apple Pencil, αλλά και με εμπνευσμένα εργαλεία και σχεδιαγράμματα μαθημάτων που βοηθούν στη δημιουργία μοναδικά εμπλουτισμένων μαθησιακών εμπειριών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές σχολείων που υλοποιούν το πρόγραμμα iPad 1:1 και καθηγητές Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα. καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Για φωτογραφίες από την εκδήλωση, ακολουθήστε το παρακάτω link:

http://www.isquare.gr/sites/downloads/Photos_event_2018

iSquare

Η εταιρεία iSquare είναι ο επίσημος διανομέας όλων των προϊόντων Apple για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, και έχει ως αντικείμενο τη διανομή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αλλά και το σχεδιασμό, υλοποίηση και παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας συνοδευόμενες από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής. Η iSquare είναι εταιρεία μέλος του Ομίλου Quest.

Quest Συμμετοχών ΑΕ

Εταιρικές Υποθέσεις & Επικοινωνία

E-mail: [email protected]

Τηλ. 211 9991494

www.quest.gr