Μέσα σε διάστημα μόλις εννέα μηνών από την ενεργοποίηση του λογαριασμού @AppleSupport στο Twitter, η Apple απέσπασε ακόμα μια πρωτιά, ως άλλη μια επιβεβαίωση της πελατοκεντρικής φιλοσοφίας της και της διαρκούς προσπάθειάς της να βρίσκεται δίπλα σε όσους ενδιαφέρονται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με τα πρώτα ετήσια βραβεία που ανακοίνωσε το Twitter, το @AppleSupport είναι ο κορυφαίος λογαριασμός υποστήριξης πελατών στη δημοφιλή πλατφόρμα, φτάνοντας στην πρώτη θέση με βάση στατιστικά αλληλεπίδρασης με τους χρήστες. Μεταξύ αυτών είναι και τα περισσότερα από 150.000 likes και retweets σε πολλές από τις συμβουλές, τις απαντήσεις και τις οδηγίες που δημοσιεύονται καθημερινά.

Η Apple μέσω του επίσημου λογαριασμού υποστήριξης των πελατών της επιδιώκει την άμεση επικοινωνία μαζί τους και συχνά οι απαντήσεις στα ερωτήματα έρχονται μέσα σε λίγα λεπτά, ειδικά από τις 5 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ σε ώρα Ειρηνικού, δηλαδή από τις 3ης το μεσημέρι μέχρι τις 6 το πρωί ώρα Ελλάδας. Η επικοινωνία γίνεται στα αγγλικά. Κάποιες φορές, μετά από το αρχικό ερώτημα και εφόσον απαιτείται, η συνέχιση του διαλόγου με τους ειδικούς της Apple γίνεται με απευθείας μηνύματα προς τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Tο @AppleSupport στο Twitter έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 533.000 followers και μετρά ήδη 282.000 tweets, ως αποτέλεσμα της άμεσης ανταπόκρισης και της αλληλεπίδρασης με τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις των καταναλωτών.