Το Apple Pencil είναι απολαυστικά απλό στη χρήση όσο ένα κανονικό μολύβι, αλλά και ένα μοναδικό εργαλείο που σου επιτρέπει να μεγαλουργήσεις!

Το Apple Pencil ξεχωρίζει ως το ασυναγώνιστα καλύτερο iPad stylus για διάφορους λόγους. Συνεργάζεται άψογα με την οθόνη του iPad Pro προσφέροντας εξαιρετικά γρήγορη και λεπτομερή απόκριση, είναι μακρύτερο σε σχέση με το μέσο ψηφιακό στυλό, φορτίζει μέσω της θύρας Lightning, ενώ όταν πρόκειται να σχεδιάσεις ή να γράψεις με το Apple Pencil υπάρχουν λίγες και απλές τεχνικές που πρέπει να γνωρίζεις για να απογειώσεις τη χρήση του, όπως όταν χρησιμοποιείς ένα πραγματικό μολύβι!

Μάθε από τους καλύτερους

Αν σου αρέσει η ιδέα να αποκτήσεις ένα Apple Pencil, αλλά δεν έχεις ιδιαίτερες δεξιότητες, η καλύτερη συμβουλή είναι μία και είναι εκείνη που δίνουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες: Κάνε πρακτική! Σχεδιάζοντας συνεχώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνεις καλύτερος.

Προτείνουμε να παρακολουθήσεις μερικούς από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες, να μελετήσεις το στυλ τους και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις ξανά ένα δικό τους έργο στο δικό σου ψηφιακό καμβά. Είναι μια διασκεδαστική άσκηση, όπου πρέπει να σκεφτείς τα σχήματα και το στυλ.

Εάν όμως θες ένα… πραγματικό μάθημα, υπάρχουν υπέροχα sites που προσφέρουν σπουδαία tutorials και βίντεο, ώστε να διδάξουν και τον πιο αρχάριο. Το Drawspace υπερηφανεύεται πως "Τώρα ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει!" και με τα εξαίρετα μαθήματα που προσφέρει, καθοδηγώντας σε βήμα προς βήμα, αυτή η δήλωση είναι η απόλυτα αληθής. Το Proko διαθέτει ένα σωρό υπέροχα βίντεο, ενώ το Draw a Box προσφέρει εξαιρετικά μαθήματα για τη σχεδίαση αντικειμένων, ανθρώπων, τοπίων της καθημερινότητας ακόμα και -γιατί όχι- κουτιών.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου

Το iPad Pro διαθέτει τεχνολογία απόρριψης παλάμης που σημαίνει ότι το χέρι, ο βραχίονας και τα δάχτυλά σου μπορούν να στηριχτούν στην οθόνη όταν ζωγραφίζεις. Ακούμπησε, λοιπόν, άφοβα το χέρι σου πάνω στην οθόνη του iPad Pro και θα το αισθανθείς τόσο φυσικό, όσο το να το στήριζες σε χαρτί!

Έλεγξε την πίεση του μολυβιού

Μια από τις πρώτες δοκιμές που μπορείς να κάνεις με οποιοδήποτε νέο εργαλείο σχεδίασης -ψηφιακό ή μη- είναι να σχεδιάσεις μια σειρά από κάθετες και οριζόντιες γραμμές, ασκώντας διαφορετική πίεση κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα δεις πόσο καλά αντιδρά το “μολύβι” σου, αλλά θα έχεις επίσης καλύτερη αίσθηση του πως πρέπει να το κρατάς για να πετύχεις τον βέλτιστο έλεγχο.

Μπορείς επίσης να μετακινήσεις τη λαβή σου πιο κοντά στη “μύτη” του Apple Pencil όταν κάνεις λεπτομερή γράμματα ή σχέδια, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις λεπτές γραμμές, ενώ οι περισσότερες μεγάλες εφαρμογές υποστηρίζουν το ζουμ στην οθόνη κατά τη διάρκεια της σχεδίασης για μεγαλύτερη ακρίβεια και ελευθερία κινήσεων!

Δημιούργησε εντυπωσιακές σκιάσεις

Το Apple Pencil έχει σχεδιαστεί ώστε οι κινήσεις που κάνεις να είναι ίδιες με εκείνες ενός πραγματικού μολυβιού. Συνεπώς, ολόκληρο το κομμάτι της μύτης ανταποκρίνεται. Ως αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιείς και τις πλάγιες πλευρές του Apple Pencil σου και να δημιουργείς σκιές με τις ψηφιακές σου βούρτσες, όπως ακριβώς θα το έκανες σε ένα κομμάτι χαρτί! Πρόκειται για ένα πρακτικό χαρακτηριστικό, που ενθουσιάζει τους νέους χρήστες.

Οι σκιάσεις, επίσης, φαίνονται διαφορετικά από εφαρμογή σε εφαρμογή, ενώ φυσικά είναι διαφορετικές και οι “βούρτσες”. Πειραματίσου, λοιπόν, για να βρεις τις βούρτσες και τις εφαρμογές που ταιριάζουν καλύτερα στη δική σου καλλιτεχνική φλέβα!

Tap and scroll

To Apple Pencil είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο σχεδίασης με απίστευτη ακρίβεια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα για να κρατάς σημειώσεις πάνω σε ένα αρχείο, να υπογραμμίζεις, να υπογράφεις έγγραφα καθώς και να περιηγείσαι στο iPad μεταξύ των προγραμμάτων και των εφαρμογών σου. Δοκίμασέ το και ανέβασε τη δημιουργικότητά σου στην κεντρική σκηνή!