Έχοντας ως ζητούμενο έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η τακτική αερόβια άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όποιας εξίσωσης. Ευτυχώς για όλους μας, η εξέλιξη των wearables (δηλαδή των ψηφιακών συσκευών που φοριούνται) βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας σου εργαλεία και εφαρμογές που και σε παρακινούν και σου επιτρέπουν να παρακολουθείς με ακρίβεια τα αποτελέσματα των προσπάθειών σου.

Και κάπου εκεί, όταν δηλαδή αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και συ έναν ψηφιακό βοηθό, τίθεται το βασικό ερώτημα: Smartwatch ή fitness tracker; Χωρίς πολύ σκέψη η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει προς τη δεύτερη επιλογή, δηλαδή αυτή ενός ψηφιακού περικάρπιου που κάνει τα πολύ βασικά: Μετράει αποστάσεις και βήματα και στην καλύτερη περίπτωση, αν διαθέτει κάποια οθόνη, σου επιτρέπει να ελέγχεις τις ειδοποιήσεις από το smartphone.

Αν ωστόσο το καλοσκεφτείς, ένα smartwatch σου παρέχει πολλές επιπλέον δυνατότητες στο κομμάτι της άσκησης και παράλληλα μπορείς να το χρησιμοποιείς συνέχεια, αφού αποτελεί επέκταση της διεπαφής ή αλλιώς του περιβάλλοντος χρήσης του smartphone. Και όταν αναφέρεσαι σε smartwatch, τότε η πρώτη σου επιλογή είναι το Apple Watch. Αντιλαμβάνεται τον καρδιακό σου παλμό και διαθέτει δέκτη GPS (Apple Watch Series 2), λειτουργίες που αναβαθμίζουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες σχεδιασμού και διαχείρισης των προπονήσεων σου.

Ειδικά, το Apple Watch Series 2 μετρά με ακρίβεια την απόσταση που διανύεις, την ταχύτητα με την οποία κινείσαι και τον ρυθμό δραστηριότητας σου, είτε περπατάς και τρέχεις, είτε κάνεις ποδήλατο ή κολυμπάς, χωρίς να χρειάζεται να έχεις πάντα μαζί σου το iPhone. Είναι αδιάβροχο σε βάθος μέχρι 50 μέτρα, έχει φωτεινότερη οθόνη και το συνοδεύει μία νέα συλλογή από εξαιρετικής αισθητικής λουράκια.

Από την άλλη, στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, σου προσφέρει ένα εντυπωσιακό περιβάλλον αλληλεπίδρασης με το iPhone. Οπότε, όλες οι πληροφορίες και αμέτρητες ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές γίνονται κυριολεκτικά του χεριού χάρη στο watchOS 3, το πιο εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα στην κατηγορία του. Γιατί οι εφαρμογές και η ευκολία χρήσης δίνουν προστιθέμενη αξία σε κάθε Apple Watch.