Η Apple γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

 

Η Apple επενδύει στη δέσμευσή της για την εκπαίδευση, μέσω μιας νέας συνεργασίας με τον οργανισμό “Girls who Code”, με στόχο να διευρύνει τις ευκαιρίες μάθησης για τις νεαρές γυναίκες, ενώ προβάλλει τις ιστορίες και τα έργα γυναικών προγραμματιστριών, μουσικών, καλλιτεχνών, φωτογράφων και επιχειρηματιών. 

 

Παράλληλα, σε επιλεγμένα καταστήματα της Apple σε όλο τον κόσμο, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 60 συνεδρίες "Made By Women", με επικεφαλής καλλιτέχνες, μουσικούς, φωτογράφους, προγραμματιστές εφαρμογών, επιστήμονες και επιχειρηματίες, με σκοπό να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά μέσα από hands-on συνεδρίες, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα τους.

 

Εν συνεχεία, τον Μάρτιο, το App Store επιλέγει να τιμήσει τις γυναίκες που πρωτοπορούν στην υλοποίηση εφαρμογών και των videogames. Κάθε “App of the Day” που θα εμφανίζεται στις Η.Π.Α., θα κάνει μνεία σε μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε ή είχε ως leader μια γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων των Bumble, The Skimm και Stitch Fix. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, οι χρήστες του App Store θα μπορούν να δουν παρασκήνια στο App Store Today με γυναίκες όπως η Lisy Kane, παραγωγός παιχνιδιών και συνιδρύτριας της Girl Geek Academy, η οποία στοχεύει να φέρει περισσότερες γυναίκες στον τομέα του gaming και της τεχνολογίας. Τέλος, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι χρήστες του App Store θα έχουν πρόσβαση σε ειδικές συλλογές που προβάλλουν παιχνίδια με τον εμβληματικό γυναικείο superhero χαρακτήρα της Marvel, την Captain Marvel.

 

Καθόλη τη διάρκεια του μήνα, το Apple Music θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο οραματίστριες γυναίκες στην παγκόσμια μουσική σκηνή με εξαιρετικά επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής και περιγραφές, ενώ το Beats 1 θα φιλοξενήσει μια 24ωρη σειρά εκπομπών, προγραμματισμένες να αναδείξουν εμπνευσμένες γυναίκες στον χώρο της μουσικής.

 

Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να εξερευνήσουν το iTunes για επιλεγμένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με δυναμικούς θηλυκούς χαρακτήρες, να κατεβάσουν podcast της Apple για να ακούσουν παρουσιάσεις που έχουν δημιουργηθεί από εμπνευσμένες γυναίκες, καθώς και να επισκεφθούν τα Apple Books για να βρουν βιβλία που εξυψώνουν τις ιστορίες και τις εμπειρίες των γυναικών.

 

Οι χρήστες του Apple Watch σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν, επίσης, να κερδίσουν ένα αποκλειστικό "Activity Award" και αυτοκόλλητα για την εφαρμογή Messages, αφού ολοκληρώσουν μια βόλτα, τρέξιμο ή προπόνηση με αναπηρικό καροτσάκι των 1,6 χλμ. ή περισσότερα στις 8 Μαρτίου.


«Οι γυναίκες έχουν κερδίσει την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις ιδέες τους για το μέλλον», δήλωσε η Λίζα Τζάκσον, Αντιπρόεδρος της Apple για το Περιβάλλον, την Πολιτική και τις Κοινωνικές Πρωτοβουλίες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τα κορίτσια που προγραμματίζουν, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στα κορίτσια να είναι οι δημιουργοί και οι τεχνολογικοί καινοτόμοι του αύριο».