Σε αυτόν τον οδηγό θα σου δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αποθηκεύεις ένα email σε μορφή PDF σε iPhone, iPad ή Mac, χρησιμοποιώντας μόνο την εργοστασιακή εφαρμογή Mail.

Αν θες να αποθηκεύσεις το περιεχόμενο ενός email στη συσκευή σου, η μορφή αρχείου που θα επιλέξεις θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτή του PDF, μιας και είναι μια μορφή αρχείου κοινώς αποδεκτή και πλήρως συμβατή με όλες τις συσκευές.

iPhone και iPad

Στο iPhone και στο iPad άνοιξε την εφαρμογή Mail. Στη συνέχεια επίλεξε το email που θες να αποθηκεύσεις ως PDF.

Στο κάτω μέρος επίλεξε την ένδειξη της προώθησης και από τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται πάτα “Εκτύπωση".

Θα εμφανιστεί η προεπισκόπηση σε φωτογραφίες. Κάνοντας με τα δύο δάχτυλα την κίνηση του ζουμ πάνω στη φωτογραφία προεπισκόπησης θα δημιουργηθεί αυτομάτως το PDF. Στη συνέχεια πατάς την επιλογή του διαμοιρασμού.

Επιλέγοντάς την εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες επιλογές. Μπορείς να αποθηκεύσεις το αρχείο στη συσκευή, να το ανοιξείς με κάποια εφαρμογή ανάγνωσης αρχείων PDF, να το αποστείλεις εκ νέου με email κ.ο.κ.

Mac

Από το Mac, ανοίγεις την εφαρμογή Mail και βρίσκεις το ηλεκτρονικό μήνυμα που θες να αποθηκεύσεις ως PDF.  Στη μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης, όπου βρίσκεται το μηλαράκι επιλέγεις το “Αρχείο” και στη συνέχεια “Εξαγωγή ως PDF”.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο για να αποθηκεύσεις το PDF που δημιουργήθηκε. Τέλος, επιλέγεις τον φάκελο που θες και πατάς “Αποθήκευση”.

 

Τόσο απλά!