Είναι πιο γρήγορος και πιο ισχυρός από ποτέ, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο λεπτός και πιο ελαφρύς. Έχει την πιο λαμπερή και την πιο πολύχρωμη οθόνη που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε φορητό Mac, ενώ παρέχει άριστο στερεοφωνικό ήχο και απεριόριστη συνδεσιμότητα. Την τεχνολογική του υπεροχή όμως, θα μπορέσεις για πρώτη φορά και να την αγγίξεις! Πάνω από το πληκτρολόγιό του βρίσκεται το Touch Bar, ένα multi-touch κομμάτι οθόνης, που σου επιτρέπει να έχεις άμεση πρόσβαση με τα δάχτυλά σου σε όλα τα εργαλεία που θέλεις, ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Με την ύπαρξή της, ο νέος MacBook Pro έρχεται να αλλάξει και πάλι τη σχέση σου με τους υπολογιστές, κάνοντας την ψηφιακή σου ζωή ακόμη καλύτερη!

Ένας επαναστατικός νέος τρόπος για να χρησιµοποιείς το Mac σου!

Ο χώρος που παραδοσιακά καταλάμβαναν τα «F keys» έπρεπε να αξιοποιηθεί με έναν πολύ καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο. Αυτή η σκέψη οδήγησε τελικά στην υλοποίηση του Touch Bar στο νέο MacBook Pro. Πρόκειται για ένα κομμάτι πανέμορφης, ποιότητας Retina, οθόνης που είναι ευαίσθητο στην αφή και το οποίο σου επιτρέπει να έχεις ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των χεριών σου όλα τα “εργαλεία” που χρησιμοποιείς καθημερινά, τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Είναι ένα “ζωντανό” κομμάτι του υπολογιστή σου, το οποίο μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις δικές σου ανάγκες. Όταν πληκτρολογείς κείμενο, στο Touch Bar εμφανίζονται όλα τα emoji που χρησιμοποιείς πιο συχνά, ενώ αν κάνεις ένα ορθογραφικό λάθος μπορείς να τo διορθώσεις αγγίζοντας με τα δάχτυλά σου τη σωστή λέξη. Στο Photos, όλη η μπάρα γεμίζει με τις φωτογραφίες σου, ώστε σέρνοντας απλά το δάχτυλό σου να μπορέσεις γρήγορα να μεταβείς σε αυτήν ακριβώς που ψάχνεις, ενώ το ίδιο εύκολα μπορείς να περιστρέψεις τις εικόνες ή να εφαρμόσεις κάποιο φίλτρο. Στο Safari, οι καρτέλες με όλες τις σελίδες που έχεις «ανοίξει» βρίσκονται και στο Touch Bar ώστε να μπορείς εύκολα να τις «ξεφυλλίσεις».

Προηγμένη ασφάλεια με το Touch ID

Το Touch ID, η τεχνολογία που ήδη σου επιτρέπει να «ξεκλειδώνεις» το iPhone και το iPad με το δαχτυλικό σου αποτύπωµα, έρχεται για πρώτη φορά στο Mac. Ο αισθητήρας ο οποίος «διαβάζει» το δαχτυλικό σου αποτύπωμα έχει τοποθετηθεί διακριτικά στη δεξιά άκρη του Touch Bar, το οποίο άλλωστε «συμμετέχει» στη διαδικασία με το να σε προτρέπει να χρησιμοποιείς το Touch ID όποτε απαιτείται, αλλά και να σου παρέχει συνοπτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ενέργεια αυτή.

Ακόμη πιο εύχρηστο πληκτρολόγιο, ακόμη μεγαλύτερο trackpad

Η Apple δεν θα μπορούσε παρά να βελτιώσει και αυτά τα χαρακτηριστικά του νέου MacBook Pro, ώστε να κάνει ακόμη πιο άνετη τη χρήση τους. Τα πλήκτρα συγκρατούνται στη θέση τους με τον πρωτότυπο μηχανισμό που έχει το σχήμα και το όνομα της πεταλούδας και έκανε το ντεμπούτο του την άνοιξη του 2015 στο MacBook. Η δεύτερη πλέον υλοποίησή του είναι σε θέση να εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση, καλύτερη απόκριση και έως και 4 φορές περισσότερη σταθερότητα. Όσο για το trackpad, αξιοποιεί την τεχνολογία απτικής ανάδρασης Force Touch, ενώ εκτείνεται σε επιφάνεια έως και δύο φορές μεγαλύτερη από ότι στα προγενέστερα MacBook Pro με αποτέλεσμα οι χειρονομίες και τα κλικ που θα κάνεις σε αυτό να είναι ακόμη πιο απολαυστικά.

Πιο λεπτός και πιο ελαφρύς από ποτέ!

Κατασκευασμένος σχεδόν ολοκληρωτικά από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμίνιου, αποτελεί υπόδειγμα μοντέρνου βιομηχανικού σχεδιασμού. Το μόνο που πιθανόν να σε προβληματίσει είναι ποια από τις δύο μεταλλικές αποχρώσεις θα επιλέξεις, αφού για πρώτη φορά εκτός από το γνωστό ασημί (silver) χρώμα, είναι διαθέσιμος και σε διαστημικό γκρι (space gray). Το νέο MacBook Pro διεκδικεί διακρίσεις όμως και στον τομέα της φορητότητας, αφού είναι έως και 17% πιο λεπτό από το προγενέστερο μοντέλο. Το γεγονός αυτό άλλωστε αποδεικνύουν περίτρανα και οι αριθμοί: Το μοντέλο των 15 ιντσών, έχει πάχος μόλις 1,55 εκατοστά και ζυγίζει 1,83 κιλά, ενώ τα δύο μοντέλα των 13 ιντσών (με και χωρίς Touch Bar) έχουν πάχος 1,49 εκατοστά και ζυγίζουν μόλις 1,37 κιλά.

Το απόλυτο «εργαλείο» για κάθε απαιτητική δουλειά!

Ο νέος MacBook Pro εξυψώνει το φορητό υπολογιστή σε ένα νέο επίπεδο επιδόσεων και φορητότητας. Οπουδήποτε και αν σε “οδηγήσουν” οι ιδέες σου, θα μπορέσεις να φθάσεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ με κορυφαία γραφικά, πανίσχυρους επεξεργαστές, ταχύτατες μονάδες αποθήκευσης και αξεπέραστη αυτονομία.

Τέλος, μην ξενχάς το macOS -το λειτουργικό σύστημα- που δίνει πνοή σε κάθε Mac. Στο νέο MacBook Pro όλες οι εφαρμογές που περιλαμβάνει αξιοποιούν φυσικά το Touch Bar ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις να τις χρησιμοποιείς ακόμη περισσότερο!