Καθώς ετοιμάζεις βαλίτσες ή ένα σακβουαγιάζ για κάποια μακρινή ή κοντινή απόδραση, αφιέρωσε λίγα λεπτά στο πώς θα αξιοποιήσεις καλύτερα, σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού, τις δυνατότητες που σου προσφέρει το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών της Apple.

Πριν αφήσεις πίσω σου τις ευκολίες του σπιτιού, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση το γρήγορο Wi-Fi, αναβάθμισε μέσω του App Store τις εφαρμογές στο iPhone, το iPad ή τον Mac και κατέβασε νέες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες όσο ταξιδεύεις, όπως για παράδειγμα οδηγούς πόλης. Ακόμα, φτιάξε στο Apple Music μια λίστα αγαπημένων τραγουδιών που θα μπορείς να τα ακούς και offline, αν κάποια στιγμή δεν έχεις σύνδεση στο Internet. Μία Smart Battery Case για το iPhone 7 θα σου δώσει την έξτρα αυτονομία που ίσως χρειαστείς στη διάρκεια του ταξιδιού ή των περιηγήσεων σου. Σημείωσε πως φορτίζει με το ίδιο Lightning καλώδιο του iPhone, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς κάτι παραπανίσιο.

Αν ταξιδέψεις με αεροπλάνο, καλό είναι να έχεις κατεβάσει την εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας ή ακόμα και του αεροδρομίου, από όπου θα αναχωρήσεις ή θα περάσεις. Μέσω αυτών των apps συχνά θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σου και θα ενημερωθείς άμεσα για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων. Θυμήσου ακόμα ότι με το Apple Watch μπορείς να έχεις την ψηφιακή κάρτα επιβίβασης κυριολεκτικά στο χέρι σου. Και βέβαια, επειδή ένα τέτοιο ταξίδι είναι ψυχαγωγία, με το iPhone ή το iPad έχεις πρόσβαση σε έναν ανεξάντλητο αριθμό παιχνιδιών, για να περάσεις πιο ευχάριστα την ώρα σου όσο περιμένεις ή βρίσκεσαι στον αέρα.

Με τα Beats Studio Wireless ακουστικά και την τεχνολογία ακύρωσης του θορύβου περιβάλλοντος που ενσωματώνουν θα απολαύσεις χωρίς συμβιβασμούς τη μουσική ή τον ήχο από τις ταινίες και τα παιχνίδια στη διάρκεια της πτήσης, συνδέοντάς τα ασύρματα με όλες τις Apple συσκευές σου. Φυσικά, όταν βρίσκεται μέσα στο αεροπλάνο μην ξεχάσεις να θέσεις τις iOS συσκευές σε Airplane Mode. Και αν είσαι βιβλιοφάγος ή απλά βρήκες επιτέλους τον χρόνο να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που σου πρότεινε ο κολλητός σου, κατέβασε το στο iPad και έχε το μαζί σου κάθε στιγμή.

Στη διάρκεια των διακοπών εκμεταλλεύσου όπου και αν βρίσκεται τις δυνατότητες δωρεάν επικοινωνίας που σου προσφέρει το FaceTime και αντάλλαξε ευχές με εκείνους που βρίσκονται μακριά, μεταφέροντας τους αν θες σε ζωντανή ροή εικόνες από το μέρος που είσαι. Και βέβαια, χάρη στις εκπληκτικές δυνατότητες φωτογράφισης και λήψης βίντεο που σου δίνει το  iPhone 7 θα κρατήσεις ολοζώντανες τις αναμνήσεις από το ταξίδι σου.

Γύρισες; Εικόνες, καρέ, στιγμιότυπα και βίντεο μπορείς επιστρέφοντας να τα μοιραστείς μέσω του iCloud, να τα διαχειριστείς με την εφαρμογή Photos ή να τα προβάλεις ασύρματα μέσω του Apple TV χρησιμοποιώντας τη λειτουργία AirPlay.