Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ εξηγεί γιατί αποφάσισε να γυρίσει τη νέα του ταινία εξολοκλήρου με iPhone.

"Νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον”, λέει ο Σόντερμπεργκ και συνεχίζει λέγοντας πως το iPhone θα είναι εφεξής το μέσο της προτίμησης του. "Όποιος δει την ταινία χωρίς να γνωρίζει το παρασκήνιο δεν θα αντιληφθεί καν ότι γυρίσαμε αποκλειστικά με iPhone. Στις επόμενες ταινίες μου θα πρέπει να έχω έναν πολύ καλό λόγο για να μην ανατρέξω ξανά σε αυτήν την επιλογή”.

Ο πάντα ανήσυχος σκηνοθέτης υποστηρίζει πως το μέλλον του κινηματογράφου είναι στο χέρι μας. Θεωρεί πως τα smartphones θα αποτελέσουν την εναλλακτική λύση που σύντομα θα σαρώσει τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Αξίζει στο σημείο  αυτό να αναφέρουμε πως ο Σόντερμπεργκ δεν είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που επιχείρησε κάτι παρόμοιο, αφού είχε προηγηθεί ο Σον Μπέικερ, ο οποίος γύρισε το 2015 το “Tangerine” με iPhone. 

Το “Unsane”, που πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου, είναι ένα μυστηριώδες θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Κλερ Φόι της τηλεοπτικής σειράς “The Crown”. 

"Ήταν μία από τις πιο απελευθερωτικές εμπειρίες που είχα ποτέ ως σκηνοθέτης"